Biografer i Kina öppnar igen

Biograferna i Kina börjar öppna igen. Arkivbild. Bild: AP / Alexander F. Yuan

Samtidigt som biografer över hela världen stängs för publik med anledning av coronaviruset börjar biograferna i Kina öppna igen – om än i liten skala. Enligt Variety handlar det än så länge om en handfull biosalonger, men alla tecken pekar på att fler kommer att följa i spåren.

– Vår biograf förbereds för öppning, men vi har inte fått veta exakt när vi kan göra det officiellt, säger Yang Yang, anställd på Broadway Cinematheque i centrala Peking.

I onsdags hade 17 kinesiska biografer öppnats – men frågan är om publiken vågar komma till salongerna. Sex av biograferna sålde bara en eller två biljetter var den dagen.

För första gången sedan coronaviruset började spridas rapporterar Kina inga nya inhemska fall, vilket har fått hoppet att tändas om att fler restriktioner kan lyftas.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning