Biografer i Japan öppnar försiktigt

Biografkedjor i Japan öppnar upp igen. Genrebild. Bild: Dan Hansson/TT-SvD

Ett flertal biografkedjor i Japan, världens tredje största biomarknad efter USA och Kina, kommer snart att slå upp portarna igen efter att ha varit stängda en längre tid på grund av coronaviruset.

Den största biografkedjan i landet, Toho cinemas, kommer att öppna biografer i 34 av landets prefekturer fredagen den 15 maj, skriver Variety. Kedjan Aeon Cinemas planerar att öppna biografer i 16 prefekturer några dagar senare, den 18 maj.

Beskedet om att biograferna bjuder in filmsugen publik till sina lokaler igen kommer efter att japanska myndigheter på måndagen meddelade att de överväger att lätta på restriktioner i flera områden i landet.

Storstadsområdena Tokyo och Osaka ingår inte bland dem som kan vänta sig lättnader, och där öppnar heller inga biografer, enligt Variety.

Biograferna som öppnar kommer att ta till en hel del försiktighetsåtgärder. Bland annat måste besökare bära skyddsmask, och i salongerna kommer inga besökare att tillåtas sitta intill varandra.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning