Billig lyxpasta

Pasta med lövbiff är vardagslyx som smakar mer än det kostar. Bild: TT

Pasta är aldrig fel. Lättlagat med kort tillagningstid är egenskaper som tilltalar. Med tunn lövbiff är rätten klar på en kvart.

Pasta med biff, grönpeppar och grädde

För 4 personer, 15 minuter

600 g lövbiff

1 gul lök

100 g haricots verts

smör och rapsolja

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk hackad timjan

1–2 tsk sambal oelek

1 msk grönpeppar

salt

Att äta till:

500 g torkad pasta

blandade salladsblad

skivad tomat

Gör så här:

1. Sätt på en stor kastrull vatten till pastan. Strimla lövbiffarna. Skiva löken. Stek kött, lök och haricots verts hastigt i lika delar smör och rapsolja. Lyft över till en skål. Koka pastan.

2. Koka upp grädde, vatten och koncentrerad kalvfond i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten. Sänk värmen. Smaksätt med timjan, sambal oelek och grönpeppar. Sjud 5 minuter. Vänd ned kött, lök och bönor. Smaka av med salt.

3. Låt pastan rinna av i durkslag och fördela i djupa tallrikar. Toppa med sås och servera med blandade blad och skivad tomat.

[embed content='<iframe src="https://cdn.ksfmedia.fi/grafik/jan20/tolo-torg/tolo-torg.html" width="100%" height="568" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none;" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>'

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning