Billig lyxpasta

Pasta med lövbiff är vardagslyx som smakar mer än det kostar. Bild: TT

Pasta är aldrig fel. Lättlagat med kort tillagningstid är egenskaper som tilltalar. Med tunn lövbiff är rätten klar på en kvart.

Pasta med biff, grönpeppar och grädde

För 4 personer, 15 minuter

600 g lövbiff

1 gul lök

100 g haricots verts

smör och rapsolja

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk hackad timjan

1–2 tsk sambal oelek

1 msk grönpeppar

salt

Att äta till:

500 g torkad pasta

blandade salladsblad

skivad tomat

Gör så här:

1. Sätt på en stor kastrull vatten till pastan. Strimla lövbiffarna. Skiva löken. Stek kött, lök och haricots verts hastigt i lika delar smör och rapsolja. Lyft över till en skål. Koka pastan.

2. Koka upp grädde, vatten och koncentrerad kalvfond i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten. Sänk värmen. Smaksätt med timjan, sambal oelek och grönpeppar. Sjud 5 minuter. Vänd ned kött, lök och bönor. Smaka av med salt.

3. Låt pastan rinna av i durkslag och fördela i djupa tallrikar. Toppa med sås och servera med blandade blad och skivad tomat.

[embed content='<iframe src="https://cdn.ksfmedia.fi/grafik/jan20/tolo-torg/tolo-torg.html" width="100%" height="568" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none;" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>'

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning