Bilen gick itu och fattade eld – förare skadad i våldsam krasch i formel 1

Romain Grosjean klarade livhanken efter våldsam krasch i formel 1-racet i Bahrain. Bild: Hamad I Mohammed

Formel 1-loppet i Bahrain inleddes med en otäck krasch. På det inledande varvet blev det trångt i en kurva, och den franska föraren Romain Grosjean kom snett. Hans bil for iväg in i vallen, och en otäck explosion inträffade då bränsletanken fattade eld.

På det inledande varvet blev det trångt i en kurva, och den franska föraren Romain Grosjean kom snett. Hans bil for iväg in i skyddsräcket, och en otäck explosion inträffade då bränsletanken fattade eld.

Tv-bilderna visade hur Grosjeans bil delades på mitten.

– Vi har inte sett så mycket eld på mer än tio år. Romain tog sig ur bilen själv, vilket är helt otroligt efter den olyckan, sade föraren av läkarbilen Alan van der Merwe i Viaplays sändning.

Fransmannen tog sig för egen maskin undan lågorna. Han fördes in i en läkarbil och kunde ta sig ifrån olycksplatsen på benen.

– Vi hade tur, det var så mycket tur. Jag såg en bil brinna, och såg på min GPS att det var Romain. Om han hade varit medvetslös hade han inte kommit ut. Jag har aldrig sett något liknande, sade Grosjeans stallchef Günther Steiner i Haas i Viaplay.

Grosjean fick mindre brännskador på händerna och ena vaden. Brittiska Sky Sports rapporterar att han även fått skador på revbenen, vilket lär innebära att fransmannen missar säsongens två återstående lopp.

Sjukvårdspersonal var som brukligt är med längst bak i fältet och var snabbt på plats för att hjälpa Grosjean.

På återstartens första varv inträffade ännu en krasch. Kanadensaren Lance Stroll kom fel i en kurva och han samt bilen landade upp och ner. Stroll är okej, men fick avbryta loppet.

Loppet pågår.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Kimitoön har något för alla

Mer läsning