Bildspel: 100 000 personer deltog i prideparaden i Helsingfors

Regnbågsparaden för sexuellt likaberättigande fyllde Helsingfors centrum. I paraden deltog flera föreningar och organisationer.

Prideparaden i Helsingfors samlade uppemot ett tiotusental deltagare på lördagen. Hela Helsingfors centrum var ett enda pridehav.

Paraden startade på Senatstorget klockan 13 och tågade till Brunnsparken. I Brunnsparken ordnades flera tillställningar, bland annat musik och diskussioner om regnbågsfolkets rättigheter.

Enligt Helsingforspolisen deltog nästan 100 000 personer i paraden. Förutom privatpersoner deltog flera föreningar och organisationer. Bland deltagarna syntes även flera kändisar och politiker.

Helsingfors Pride-vecka ordnas av föreningen HeSeta, Helsingforsavdelningen av föreningen för sexuellt likaberättigande.

HBL sände live från Senatstorget där paraden startade.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46