Bilar har satts i brand i Esbo – samma område drabbat tidigare

Sammanlagt nio bilar skadades natten till fredagen på Sepetviksvägen i Mattby där bilar satts i brand. Bild: HBL

Fyra bilar har brunnit och totalförstörts i Mattby i Esbo under natten och fem har skadats av hettan. Polisen undersöker branden som sabotage. Också tidigare har bilar satts i brand i samma område.

Bilarna brann kring midnatt mot fredagen på en parkeringsplats vid Sepetviksvägen i Mattby. Fyra bilar har förstörts helt och fem skadats av hettan.

Polisen utreder branden som sabotage.

Polisen i Västra Nyland undersökte området med hjälp av en hundpatrull under natten men har inte kommit misstänkta på spåren. Undersökningarna på brottsplatsen fortsätter under fredagen.

– Vi har inga ögonvittnen, säger kriminalkommissarie Jyrki Kallio.

Den som har observationer om det skedda ombeds kontakta polisen.

I fjol somras och i höstas sattes bilar vid några tillfällen i brand i Mattby, och enskilda bränder har förekommit också i vår enligt Kallio.

– Det är ganska speciellt att de sker i samma område, säger han.

Förfaringssättet är detsamma. Inga misstänkta har ändå kunnat identifieras, och polisen kan därför inte säga något om möjligt motiv.

I Sverige har bilbränder förekommit i större skala, och delvis kopplats till gängkriminalitet. I höstas uppgav Esbopolisen att man inte ser en liknande koppling.

Enligt Jyrki Kallio finns det inget som tyder på att bränderna är riktade, utan bilarna verkar slumpmässigt valda.

– För målsägandena innebär bränderna väldigt mycket besvär och också de ekonomiska skadorna är förstås stora.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54