Bilar fick vända om vid ryska gränsen – lång kö att ta sig över gränsen

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Rysslands nya tullag gjorde att gränsen stockade igen sig. Vid finsk-ryska gränsen uppstod kilometerlånga köer under lördagsmorgonen.

Ryssland har en ny tullag. En och samma bilägare får endast ha en bil på den ryska sidan per gång. Det här gör att bilförare som leasar eller hyr sin bil får problem vid gränsen. Det skrev STT på fredagen.

– Den ryska tullen har frågat rakt ut om bilen är leasad från ett företag. Om den är det, har bilen fått vända om direkt till Finland, säger Nuijamaas tulldirektör Petri Kukkonen till STT.

På lördagen uppstod långa köer vid Vaalimaas och Nuijamaas gränsbevakningsstationer. De som ville ta sig över gränsen till Ryssland fick räkna med långa väntetider.

– Jag ser ungefär en kilometer bakåt och kön tar inte slut där. Kön är mellan en och två kilometer lång, säger en bilförare vid Vaalimaas gränsövervakningsstation till Iltalehti.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00