Bilar fick vända om vid ryska gränsen – lång kö att ta sig över gränsen

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Rysslands nya tullag gjorde att gränsen stockade igen sig. Vid finsk-ryska gränsen uppstod kilometerlånga köer under lördagsmorgonen.

Ryssland har en ny tullag. En och samma bilägare får endast ha en bil på den ryska sidan per gång. Det här gör att bilförare som leasar eller hyr sin bil får problem vid gränsen. Det skrev STT på fredagen.

– Den ryska tullen har frågat rakt ut om bilen är leasad från ett företag. Om den är det, har bilen fått vända om direkt till Finland, säger Nuijamaas tulldirektör Petri Kukkonen till STT.

På lördagen uppstod långa köer vid Vaalimaas och Nuijamaas gränsbevakningsstationer. De som ville ta sig över gränsen till Ryssland fick räkna med långa väntetider.

– Jag ser ungefär en kilometer bakåt och kön tar inte slut där. Kön är mellan en och två kilometer lång, säger en bilförare vid Vaalimaas gränsövervakningsstation till Iltalehti.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46