Bottas tvungen att starta från sista raden

Mercedes Valtteri Bottas måste jobba upp sig från de sista startpositionerna i söndagens tävling. Han kommer att starta från den sista startraden.

Mercedesföraren Valtteri Bottas har en uppdaterad motor i sin bil.
Inför Belgiens GP ryktades det om att både Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen kan vara tvungna att starta från sista raden på grund av nya motorversioner.
Nu står det klart att endast Bottas lider av motorbytet, då Mercedes bekräftar på sitt Twitterkonto att man bytt sex komponenter i finländarens motor. Också den andra Mercedesföraren, Lewis Hamilton, och Williams samt Race Point Force India, som använder sig av Mercedes motorer, går in i helgen med uppdaterade motorer.
Detta betyder att då Bottas redan under säsongen använt sig av flera olika motordelar överskrider han nu den tillåtna mängden och tvingas starta från sista raden i söndagens start.
– Ifall man måste ta ett straff är Spa en av de bästa banorna för att göra det. Det går att köra om på denna bana, sade Bottas till Helsingin Sanomat inför helgen.
Ilta-Sanomat rapporterar att Räikkönen i sin tur inte bytt några andra delar förutom förbränningsmotorn i sin Ferrari och lider därmed inget straff.

ANDRA LÄSER