Wille Rydman misstänks för sexualbrott

Centralkriminalpolisen har inlett en förundersökning mot riksdagsledamoten Wille Rydman. Det misstänkta sexualbrottet inträffade år 2015. 

Riksdagsledamoten Wille Rydman misstänks för sexualbrott.  
Anna Korkmananna.korkman@hbl.fi
15.07.2022 18:37 UPPDATERAD 15.07.2022 20:26
En förundersökning om sexualbrott har inletts mot riksdagsledamoten Wille Rydman (Saml). 
Polisen går inte ut med namnet på den misstänkta personen vid den här tidpunkten, men uppger att en förundersökning inletts mot en riksdagsledamot som i juni avgick från sin riksdagsgrupp.
Wille Rydman avgick från Samlingspartiets riksdagsgrupp i juni och är den enda riksdagsledamoten som passar in på beskrivningen. Han lämnade riksdagsgruppen efter att Helsingin Sanomat i juni publicerade en granskande artikel där flera unga kvinnor vittnade om att Rydman under en lång tid betett sig opassande och trakasserande mot dem. I måndags polisanmälde Rydman Helsingin Sanomat för artikeln
Kriminalkommisarie Masi Puolakka understryker att polisen inte kommenterar eller bekräftar något namn på den misstänkta så länge förundersökningen pågår. 
– Den här förundersökningen har inletts efter att polisen fått ny information och hört personer som inte hördes i den förundersökning som gjordes tidigare år 2020. Baserat på de här uppgifterna finns det skäl att misstänka brott, säger Puolakka. 
Det misstänkta brottet ska ha inträffat år 2015 och riktats mot en myndig person. Brottsrubriceringen fastställs under utredningens gång.
Läs också:  
Artikeln uppdateras. 

ANDRA LÄSER