Bil körde in i folksamling i Berlin – flera allvarligt skadade

En person misstänks för dråpförsök och grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört av vägen och in i en folkmassa.

Utredare runt den kraschade bilen vid Bahnhof Zoo på söndagsmorgonen.

En terrängbil rände in i en grupp personer i en gatukorsning nära Bahnhof Zoo i stadsdelen Charlottenburg, Berlin, på söndagsmorgonen klockan 7.20, rapporterar tyska medier.

Sju personer skadades, varav tre allvarligt. En person måste återupplivas, uppger räddningstjänsten i Berlin på Twitter. Personen fastnade under bilen men togs loss av sjukvårdspersonal och fick hjärt- och lungräddning på plats, skriver Berliner Zeitung.

Flera inblandade personer och ögonvittnen är chockade och får krishjälp.

Bilföraren är en man i 24-årsåldern. Han greps på platsen och fördes till sjukhus. Han misstänks för dråpförsök och för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Ett stort område kring platsen hade spärrats av. Räddningstjänsten i Berlin meddelade på Twitter att man deltog med cirka 60 räddningsenheter och Berlins båda räddningshelikoptrar i räddningsarbetet, som tog ungefär två timmar.

Polisen i Berlin skriver på Twitter att det i nuläget inte finns något som tyder på religiösa eller politiska motiv.

Bilen kom av vägen och åkte upp på trottoaren av hittills okända orsaker. Polisen utgår ifrån att det handlar om en olycka. Polisen misstänker att föraren körde i för hög hastighet då olyckan inträffade.

Ett stort räddningspådrag pågick i centrala Berlin efter att en bil kört in i en grupp människor.
ANDRA LÄSER