HIFK Fotbolls nya vd: ”Inom tre år ska HIFK vara tillbaka i ligan”

Året 2022 var ett av de mest turbulenta i HIFK Fotboll AB:s turbulenta historia. Två tränare stack under säsongen, sportchefen slutade, konkursen hotade, ägarbasen byttes ut, hedersordföranden gick bort, laget blev sist i ligan och åkte ut. Och framtiden är höjd i dunkel. Ändå tvekade Perttu Hillman inte då möjligheten att ta över som vd dök upp.

Perttu Hillman, HIFK Fotbolls nye vd.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
24.12.2022 06:01
Hillman har en lång erfarenhet som styrelsemedlem och operativ chef i diverse företag inom marknadsföring och kommunikation. Han är också aktiv inom kommunalpolitiken (Saml).
– Jag har varit verksam så pass länge inom arbetslivet och fungerat som chef och haft så många chefer att jag ärligt kan säga att chefer sällan är så mycket smartare än sina anställda. Att du innehar en chefsposition innebär inte att du automatiskt vet så mycket mera. I mitt ledarskap är människorna nummer ett. Jag är bra på att lyssna på människor och med det kommer man långt, säger Hillman på HIFK:s högkvarter på Döbelnsgatan.
Snön faller tät utanför, spårvagnens gnisslande skrammel hörs från Runebergsgatan, i rummet bredvid sitter sportchef Teemu Kankkunen och skriver under kontrakt med en ny spelare.

ANDRA LÄSER