Beväring dömd – hotade andra beväringar med yxa, kniv, pistol och gevär

Västra Nylands tingsrätt litar mer på beväringen som blev slagen med ett stormgevär i magen, än på beväringen som gjorde det.

Två beväringar höll på att sätta upp ett maskeringsnät på ett tält i Hangö i november 2016, när en tredje beväring tappade tålamodet. Den 20-åriga mannen började slå i de omkringliggande träden med en yxa och sa att han önskade att träden var de andra beväringarnas huvud. Efter det hotade han dem med pistol och senare med kniv, om de inte lyckas med nätet.

Dagen därpå slog 20-åringen en av beväringarna i magen med stormgevärets kolv, för att lunchen var försenad. Han hotade också skjuta sig själv och den andra beväringen.

20-åringen bestred åtalet till stor del, men erkände bland annat att han slagit med yxa i träd och riktat vapen mot eget huvud. Tingsrätten valde ändå att tro på de övriga beväringarna, som enligt rätten haft skäl att frukta att deras säkerhet varit i allvarlig fara.

Den åtalade dömdes till 60 dagars villkorligt fängelse för olaga hot, våldsamt motstånd mot förman, misshandel och tjänstgöringsbrott. Som förmildrande omständighet noteras 20-åringens livssituation och att han inte mådde bra.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning