Beväring deltog i nazistdemonstration

Enligt rätten hade skjutningens ledare inte försäkrat sig om att beväringarna visste vilka måltavlor de skulle skjuta på.Bild: Lehtikuva/Anni Reenpää

Försvarsmakten utreder händelsen med en värnpliktig som hade på sig en kamouflagedräkt under en nynazistisk demonstration i Tammerfors i lördags.

Personen som hade på sig kamouflagedräkten M05 och gick bland demonstranterna är en beväring, uppger Försvarsmakten på Twitter. Fallet är nu under utredning.

Eftersom det handlar om en beväring som deltagit i en demonstration i uniform gäller Allmänna tjänstereglementets punkt 548. Enligt den är det förbjudet att ha på sig militär uniform i demonstrationer.

Chefen för nätverkskommunikation vid huvudstaben, Anna Lind, säger att det ännu inte är klart vilka följder det här kan ha för beväringen. Hon vet inte heller när han ska förhöras.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00