Betydande störningar i Facebook - användare i flera länder drabbade

Facebook-vd:n Mark Zuckerberg. Bild: Lehtikuva/AFP/Gerard Julien

Även Instagram har haft problem.

Ett stort antal medier rapporterade på tisdagen att Facebook och Instagram inte fungerar korrekt, eller ligger helt nere. Problemen började vid 15-tiden och räckte i cirka en timme.

Problemen förekom runtom i Europa men hårdast verkar användare i Storbritannien ha drabbats. I USA var problemen speciellt stora för användare på östkusten.

Även många finländska användare kunde konstatera att de inte kan logga in på sitt konto, eller att tjänsten fungerar dåligt.

Facebook har drygt två miljarder användare världen över vilket innebär att eventuella problem med tjänsten påverkar miljoner människor.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning