Besvikna blåvita bröstsimmare

Jenna Laukkanen har nu simmat 200 meter medley och 200 meter bröst i sim-VM i Sydkorea. Bild: Ed Jones / AFP / Lehtikuva

Försöken på 200 meter bröst slutade i pannkaka för både Jenna Laukkanen och Matti Mattsson i sim-VM i Gwangju.

– Ända till 100 meter gick det helt okej, med den farten kunde jag ha haft chans för semifinal. Men under de sista 50 metrarna kom mjölksyran och slutet var helt hemskt, beskriver en ytterst besviken Matti Mattsson till Simförbundet efter försöksheatet på 200 meter bröst.

Mattsson har all orsak till besvikelse, då dagens lopp var hans enda i Gwangju. Den OS-klara finländaren får åka hem med en tid på 2.13,80 och 33:e plats i backfickan.

Mattsson har simmat under två minuter och elva sekunder tre gånger i år. Hans rekord, 02:08.95, är från år 2013.

– Det är svårt att säga vad som gick snett, av någon anledning var det mycket tungt och jag simmade väldigt djupt utan något flyt. Det harmar nog då jag simmade fortare i FM tidigare i sommar.

För Jenna Laukkanen fortsätter VM ännu med 50 meter bröst på lördag och medleystafett på söndag, men fullständigt nöjd med dagens insats var hon inte heller.

– Det värsta är att simningen inte känts så här bra under hela säsongen, men ändå är tiden bara skräp, säger Laukkanen som platsade 27:e med tiden 2.31,68.

– Nu är det viktiga att fixa det som fungerat dåligt i loppen hittills. Kanske lördagens 50 meter är den mest lämpliga sträckan för mig i dessa mästerskap, bäddar Laukkanen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning