Besvikelse i regnet på Ruisrock – även huvudartistens ersättare ställde in sin spelning

Festivalen Ruisrock fyllde 50 år och drabbades av flera inställda spelningar. Bild: Laura Ukkonen/Lehtikuva

Den amerikanska hiphopgruppen Migos som skulle uppträda som sista artist på musikfestivalen Ruisrock fastnade på flygplatsen i Frankfurt och ställde in sin spelning i Åbo.

Den tre dagar långa musikfestivalen Ruisrock i Åbo slutade med en stor besvikelse på söndagskvällen. Festivalarrangörerna meddelade att den amerikanska hiphopgruppen Migos spelning ställs in en halv timme innan spelningen skulle börja.

Enligt arrangörerna fastnade Migos på flygplatsen i Frankfurt på grund av tekniska problem i flygplanet. Gruppen hittade ett ersättande flygplan men ingen pilot som kunde flyga det till Åbo.

Migos skulle avsluta Ruisrock med en spelning som var inplanerad klockan 22.30 på söndagen. När beskedet om inhiberingen av spelningen kom hade det ösregnat i över en timme på festivalområdet. Enligt Iltalehti kastade besvikna festivalbesökare flaskor på scenen Niittylava efter att arrangörerna meddelat om inhiberingen.

Inhiberingen innebar att Ruisrocksöndagen inte hade någon huvudartist över huvud taget. Migos hade blivit blixtinkallad som ersättare för den amerikanska rapartisten Travis Scott som i lördags meddelade att han ställer in sin spelning. Scott motiverade beskedet med logistikproblem.

Ruisrock har inte meddelat om några ersättningar på grund av inhiberingen av Migos spelning.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning