Beskedet: Tero Pitkämäki avslutar karriären

Tero Pitkämäki (t.h.) och tränaren Hannu Kangas tackar för sig. Bild: Lehtikuva / Hannu Rainamo

Spjutkastaren Tero Pitkämäki meddelade på måndagen att han lägger av.

Tero Pitkämäki har varit Finlands mest framgångsrika friidrottare på 2000-talet. På måndagen berättade han under en presskonferens i Kuortane att han bestämt sig för att lägga av med spjutkastningen.

Pitkämäki tävlade inte alls den här säsongen efter att ha skadat sitt knä under förra säsongen. Knäet opererades men återhämtningen gick inte som planerat.

Den sjufaldiga mästerskapsmedaljören hade som mål att tävla i VM i Doha men han återhämtade sig inte från sin skada i tid.

Pitkämäki vann åtta FM-guld och sammanlagt 13 FM-medaljer. Det senaste mästerskapet kom 2017.

Pitkämäkis rekordnotering blev 91,53 som han satte i just Kuortane i juni 2005.

Tero Pitkämäki vann sju mästerskapsmedaljer i spjut.

VM-guld 2007.

VM-silver 2013.

VM-brons 2015.

OS-brons 2008.

EM-silver 2006.

EM-brons 2010 och 2014.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning