Beskedet: Lagergren missar ödesmatchen

Albin Lagergren ersätts i EM-truppen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Albin Lagergren ersätts i EM-truppen.Högernian – som har dragits med en fotskada – missar därmed Sveriges måstematch mot Polen och ersätts av Skövdes Jack Thurin.Men landslagsläkaren utesluter inte att Lagergren kan komma att spela mer under mästerskapet.

Albin Lagergren saknades i förlustmatchen mot Slovenien i handbolls-EM. Högernian, Sveriges ende vänsterhänte spelare på nio meter, har dragits med en fotskada och spelade förvisso i EM-premiären mot Schweiz, men mindre än halva matchen.

Efter matchen mot Slovenien var det tyst från landslagsledningen kring Lagergrens status.

Nu står det klart att han skrivs ut ur truppen.

"Medicinska skäl", skriver landslaget på sin hemsida.

Därmed missar den 27-årige Magdeburgstjärnan ödesmatchen mot Polen på tisdag, som Sverige måste vinna för att på egen hand säkra en plats i mellanrundan i Malmö.

Landslagsläkaren Daniel Jerrhag vill inte kommentera Lagergrens frånvaro, efter önskemål från Lagergren själv.

Det finns dock fortfarande en möjlighet att högernian kan spela senare under EM.

– Hade det varit uteslutet att han skulle kunna spela mer i turneringen hade det inte funnits någon anledning till att han är kvar. Så långt kan jag sträcka mig, säger Jerrhag.

Lagergren ersätts av Skövdes vänsterhänte skytt Jack Thurin, en av reserverna på plats i Göteborg. Thurin har gjort åtta landskamper och kommer göra mästerskapsdebut mot Polen.

– Nu får vi in en vänsterhänt spelare. Han kommer att bli en krydda i vårt spel med sin längd och sitt skytte, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Även Thurin har missat träningar, på grund av sjukdom, men är tillgänglig igen sedan ett par dagar.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning