Berusad person härjade på flygplan – polisen tvungen att lägga handbojor på honom

Passageraren vägrade lugna ner sig och senare lämna planet och då fick polisen rycka in. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Då kabinpersonalen inte fick en berusad passagerare att lugna ner sig kallades polisen till Helsingfors-Vanda flygplats på lördagseftermiddagen.

En berusad utländsk man härjade ombord på ett flygplan på Helsingfors-Vanda flygplats vid klockan femtiden på lördagseftermiddagen. Mannen, född 1956, vägrade lugna ner sig och då det störande beteendet fortsatte bad kaptenen passageraren att lämna flyget. Mannen vägrade också detta och därför måste en polispatrull kallas in för att avlägsna mannen från planet.

Då polisen eskorterade mannen in i polisbilen gjorde han så kraftigt motstånd att polisen var tvungen att lägga handbojor på honom, framgår det av polisens pressmeddelande.

Mannen greps av polisen för att hindra ytterligare brott. Mannen delgavs ett bötesyrkande för luftfartsförseelse och hindrande av tjänsteman.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54