Berusad person härjade på flygplan – polisen tvungen att lägga handbojor på honom

Passageraren vägrade lugna ner sig och senare lämna planet och då fick polisen rycka in. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Då kabinpersonalen inte fick en berusad passagerare att lugna ner sig kallades polisen till Helsingfors-Vanda flygplats på lördagseftermiddagen.

En berusad utländsk man härjade ombord på ett flygplan på Helsingfors-Vanda flygplats vid klockan femtiden på lördagseftermiddagen. Mannen, född 1956, vägrade lugna ner sig och då det störande beteendet fortsatte bad kaptenen passageraren att lämna flyget. Mannen vägrade också detta och därför måste en polispatrull kallas in för att avlägsna mannen från planet.

Då polisen eskorterade mannen in i polisbilen gjorde han så kraftigt motstånd att polisen var tvungen att lägga handbojor på honom, framgår det av polisens pressmeddelande.

Mannen greps av polisen för att hindra ytterligare brott. Mannen delgavs ett bötesyrkande för luftfartsförseelse och hindrande av tjänsteman.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning