Berusad man med rörbomber greps i Sverige

Det är inte klarlagt vad 40-åringen hade tänkt göra med bomberna.

En 40-årig man som hade två rörbomber med sig greps i Eskilstuna i Sverige natten till fredagen.

– Det var tur att vi hade poliser på plats med militär bakgrund som kunde ta hand om det här, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland, till SVT Nyheter.

Mannen var stökig och berusad och vägrade lämna en bekants lägenhet, så denne ringde polisen. När en patrull kom dit upptäckte de bomberna.

– Det är någon form av hemmabygge, men den eventuella effekten av den vet vi inte. Men patrullen på plats gjorde bedömningen att det handlade om någon form av explosiv vara. Vad det är får teknikerna ta reda på, säger Lindkvist.

Det är inte klarlagt vad 40-åringen hade tänkt göra med bomberna. Han misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och kommer att förhöras när han har nyktrat till, skriver polisen på sin hemsida. 

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46