Bergochdalbanan förtjusar med nostalgi och tjärdoft

Bergochdalbanan med attraktionen Ukko i förgrunden.Bild: Borgbacken

Borgbackens populäraste attraktion är fortfarande den traditionella bergochdalbanan. Bergochdalbanan fick nästan en tredjedel av rösterna i Borgbackens nya omröstning om vilken som är besökarnas favoritattraktion.

Bergochdalbanan som blev klar år 1951 fyller 65 år i år. Bland kommentarerna om varför man röstat på bergochdalbanan nämns nostalgi, tjärdoft och att man i bergochdalbanan kan få en nöjesparksupplevelse över generationsgränserna. Att bergochdalbanan vann omröstningen var ingen överraskning för Borgbacken, då banan vunnit flera tidigare omröstningar.

– Bergochdalbanan lockar fram minnen från barndomen och likadana minnen skulle jag också vilja ge mina egna barn i framtiden. Bergochdalbanan är en klassiker som alltid är på modet, säger Borgbackens verkställande direktör Pia Adlivankin.

Ukko, Kingi och Salama var populärast efter bergochdalbanan i omröstningen. Ukko och Salama är nya bergochdalbanor, medan Kingi är ett torn med fritt fall.

Till årets nya attraktioner hör en bergochdalbana med virtuell verklighet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00