Bergbanan i Åbo väntar på sina första passagerare – se video från färden uppför Kakolabacken

Bergbanan vid Kakolaberget i Åbo öppnar för allmänheten i samband med en hamnfestival på fredag.

Solen blänker i den mörkbruna vagnens fönster när vagnen åker upp och ned för Kakolabacken i Åbo. Efter ett drygt år av byggarbeten är bergbanan i Åbo, eller Kakolafunikularen som den heter på svenska, så gott som färdig och på fredag öppnar den för allmänheten.

Den nya bergbanan i Åbo öppnar för allmänheten på fredag. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Jani Koskela står i solskenet och följer med vagnens färd. Koskela bor på Kakolabacken och välkomnar bergbanan med öppna armar.

– Som man har väntat på den. Den är till stor nytta till exempel när man är ute med cykeln och ska upp för sluttningen, det är tungt att leda cykeln i uppförsbacke. För gamla människor är bergbanan särskilt viktig, säger Koskela.

Bergbanan är 132 meter lång och höjdskillnaden mellan ändstationerna på Slottsgatan och Granitborgsgatan är cirka 30 meter. Det tar en minut för vagnen att åka från den ena stationen till den andra.

Antalet passagerare ett mysterium

Enligt Jani Koskela var bergbanan en orsak till att han och hans sambo köpte en lägenhet på Kakolabacken. Han räknar med att banan gör området livfullt och intressant för turister.

Bergbanan är cirka 130 meter lång. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Också Åbo stad hoppas att Kakolafunikularen blir en av stadens sevärdheter. Projektledare Janne Laine säger att bergbanan är till både för Åboborna och för turister som gästar staden. Färden upp och ned för Kakolabacken är gratis.

Enligt Laine har staden inte gjort några uppskattningar om hur många passagerare som kommer att åka med bergbanan.

– Vi har endast gjort en bedömning av hur stor kabinen bör vara. Tiden får visa hur många som åker med vagnen, och på fredag får vi se om det blir kö till bergbanan eller inte.

Vagnen rymmer 30 personer, och lika många till får plats i ändstationernas väntrum.

"Vi har haft en del svårigheter"

Åbo stad inledde planeringen av bergbanan år 2011 och ett år senare var kostnadsuppskattningen för projektet 2,5 miljoner euro. Uppskattningen höll i sig till slutet av 2016 men sedan började budgeten svälla.

Enligt staden steg bergbanans totala kostnad slutligen till 5,6 miljoner euro. Kostnadshöjningen beror bland annat på att vagnens kapacitet ökats från 20 till 30 passagerare och på ändringar i stationen vid Slottsgatan.

Jani Koskela bor på Kakolabacken och tycker att den nya bergbanan gör området mer attraktivt och livfullt. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Janne Laine medger att projektet inte genomförts på bästa möjliga sätt.

– Jag kan inte påstå att detta skulle ha gått precis som planerat. Vi har haft en del svårigheter och fördröjningarna har bidragit till de ökade kostnaderna.

"Vi har fått orimligt mycket kritik"

När bergbanans vagn installerades tidigare i år väckte dess utseende stor munterhet på sociala medier. Vagnens utformning motsvarade inte arkitektbyrån Idis Designs skisser, och dess utseende jämfördes bland annat med en rymdfarkost, en sopcontainer och ett utedass.

Idis Designs formgivare Jussi Hurskainen väger sina ord noggrant när han beskriver sina känslor för den slutgiltiga bergbanan.

– Vagnens utseende baserar sig helt och hållet på tillverkarens koncept. Vår uppgift har närmast varit att krympa vagnen till rätt proportioner. Jag tycker att vi har lyckats bra utifrån de ramar vi fått.

Den slutgiltiga vagnen är designad och tillverkad av franska Sigma Cabins. Hurskainen är inte riktigt säker på om bergbanan i sin slutgiltiga form är en fjäder i hatten för Idis Design eller inte.

– Vi får se hur situationen utvecklas. För tillfället har den ju inte varit det, och med det syftar jag på diskussionen om vagnens utseende. Jag tycker att vi har fått orimligt mycket kritik på grund av det här.

Formgivaren Jussi Hurskainen vid arkitektbyrån Idis Design säger att hans företag haft begränsade möjligheter att påverka den slutgiltiga utformningen av bergbanan. – När projektet påbörjades var situationen en annan. Då fick vi fria händer, vilket naturligtvis är trevligt för en formgivare. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Svenskt namn kommer senare

Bergbanan öppnar för allmänheten klockan 14 på fredag i samband med en hamnfestival vid Aura å. Elina Rantanen, ordförande för Åbo stadsfullmäktige, kommer att inviga bergbanan.

Janne Laine säger att skyltarna med bergbanans svenska namn Kakolafunikularen inte kommer att hinna installeras till fredagens öppningsceremoni. Ursprungligen skulle bergbanan heta endast Kakolan funikulaari men efter att det finskklingande namnet väckt kritik bland svenskspråkiga Åbobor fick bergbanan också ett svenskt namn.

– Det svenska namnet sätts upp vid båda stationerna, och också informationstavlorna och anmälningarna i vagnen kommer att vara tvåspråkiga, säger Laine.

Den nya bergbanan i Åbo transporterar passagerare upp och ned för Kakolaberget. Bergbanans ändstationer ligger vid Slottsgatan och vid Granitborgsgatan, och man kan stiga på vagnen vid båda stationerna.

Bergbanan är 130 meter lång och höjdskillnaden mellan ändstationerna är 30 meter. Det tar ungefär en minut för vagnen att åka från den ena stationen till den andra.

Bergbanan är gratis. Den är i trafik klockan 4.30-1.00 på vardagar och klockan 5.00-24.00 på veckoslut.

Enligt Åbo stad har bergbanan kostat 5,6 miljoner euro. Den ursprungliga kostnadsuppskattningen från år 2008 var 2,0 miljoner euro.

Källa: Åbo stad

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Renoverad funkisbostad inspirerar som härligt stadshem

Mer läsning