Berg fick hat efter missen: "Pratat med polis"

Marcus Berg mottog hat i sociala medier efter missen mot Spanien. Bild: Thanassis Stavrakis/Lehtikuva

Marcus Berg hade en jättechans mot Spanien, men sköt över målet.Efter matchen strömmade hatet in på hans sociala medier.– Otroligt tråkigt, vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans, säger Alexander Isak till Aftonbladet.

Isak skapade ett läge ur ingenting när han vände bort tre spanjorer och slog en perfekt passning till Marcus Berg på den bortre stolpen, men anfallaren fick inte till avslutet och matchen slutade 0–0.

– Det är inga konstigheter, ibland har man turen med sig ibland har man det mot sig. Olyckligtvis blir det inte mål där, säger Alexander Isak om läget.

Men i sociala medier var tonläget ett annat.

Berg fick motta en rad hatiska kommentarer på sitt Instagramkonto – och nu går lagkamraterna ut för att försvara anfallaren.

– Det är så löjligt, så löjligt. Jag tänker inte ens lägga energi på det. Jag och alla andra i laget vet hur viktig "Mackan" är för oss. Så det är otroligt lågt att hålla på med det där, säger Robin Olsen till Aftonbladet och fortsätter:

– Mackan vet att resten av laget har hans rygg.

Andreas Granqvist lade sedan ut en bild på Instagram där han kramar om Berg.

"King Marcus Berg. Står bakom dig alltid", skriver han.

Svenska fotbollförbundet följer utvecklingen i sociala medier och överväger att polisanmäla händelsen.

– Vi följer och samlar ihop och jag har pratat med polis om att vi ska höras i morgon, meddelare SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning