Bensinstation i Sotkamo misstänks ha förväxlat diesel med bensin

Arkivbild. Bild: Mostphotos

En bensinstation misstänker att det har skett en förödande förväxling bland bränsletankarna. De misstänker att dieselpumpen har pumpat bensin i flera kunders bilar.

ABC-stationen i Sotkamo i Kajanaland är stängd tills vidare på grund av en möjlig förväxling. Flera bilägare har uppgett att deras bilar fått problem efter att de har tankat på stationen mellan onsdag och måndag.

En kund fick problem med sin dieselbil efter att han hade tankat bilen. Han larmade bensinstationen som nu utreder fallet.

S-affären som har hand om bensinstationen skriver om misstankarna på Facebook.

– Vi meddelar omedelbart när vi vet mera om saken, skriver Marika Sandberg på Facebook.

Bensinstationen undersöker bränsleprov från tankarna. Det är ännu oklart hur många bilar som har tagit skada på grund av förväxlingen. Ett tiotal personer uppger på en diskussionstråd på Facebook att deras bilar betett sig konstigt efter att de tankat på ifrågavarande bensinstation.

Sotkamo-lehti var först med nyheten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46