Bendtner åtalas för misshandel

Bild: AP/Pedersen, Terje

Den danske fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner åtalas för misshandel av en taxichaufför i Köpenhamn.

Även taxichauffören åtalas för försök till misshandel.

– Min klient åtalas för att ha kastat ett okänt föremål mot Bendtner och hans flickvän utan att träffa. Han förnekar att han är skyldig, säger taxichaufförens advokat Mette Grith Stage.

Det var i början av september som Rosenborgsspelaren hamnade i bråk med taxichauffören och slog denne så illa att han bröt käken.

Bendtners flickvän har i sociala medier medgett att fotbollsspelaren slagit taxichauffören, men att det var i självförsvar.

Döms Bendtner är sannolikt hans landslagskarriär över. Danmarks förbundskapten Åge Hareide har tidigare sagt att det skulle vara helt otänkbart att en dömd man skulle få spela i det danska landslaget.

NTB uppger att Rosenborg inte beslutat vilka konsekvenser åtalet får för anfallarens framtid i klubben.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning