Bemström räddade svagt IFK i Tammerfors

HIFK förlorade fredagens match mot Kärpät men besegrade Tappara på lördag. Bild: Lehtikuva / Mikko Stig

Emil Bemström såg genom sitt förlängningsmål till att IFK tog en inte helt rättvis 3–2-seger över Tappara då lagen möttes i ishockeyligan i Tammerfors.

Tappara förde spelet, dominerade och höll långa stunder lekstuga med HIFK då lagen möttes i Tammerfors.

IFK:s organiserade anfallsspel saknades totalt under den andra halvan av matchen men på något märkligt sätt lyckades laget hålla sig kvar i matchen.

Med lite sämre tur och mer skärpa i de avgörande lägena av hemmalaget kunde siffrorna ha sett nästan lika fula ut som på fredagen då Kärpät tvålade till IFK med hela 7–3 i Helsingfors.

Lördagens match i Tammerfors började bra för IFK som gick till en 2–0-ledning efter mål av Juho Keränen och Teemu Väyrynen. Elis Hede noterades för sitt första ligapoäng då han assisterade till Väyrynens 0–2-mål.

Efter de två IFK-målen tog Tappara över matchbilden så gott som totalt.

Charles Bertrand och Michael Spacek såg till att reducera och utjämna och hemmalaget jagade frenetiskt segermål. Men IFK klamrade sig fast vid det oavgjorda resultatet och tvingade matchen till förlängning.

Där visade svensken Emil Bemström varför han till vardags håller till i NHL. Bemström kom ensam med Tapparakeepern Dominik Hrachovina efter att Tappara pressat på mot Frans Tuohimaas IFK-mål.

Bemström gjorde inget misstag utan satte segermålet bakom Hrachovina drygt tre minuter in i förlängningen. Bemström har stått för 4+2 poäng på fem matcher i IFK-dressen i höst.

HPK–Sport 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

JYP–KalPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

KooKoo–Ilves 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Lukko–SaiPa 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Pelicans–Kärpät 2-5 (2-2, 0-1, 0-2)

Jukurit–TPS 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)

Tappara–HIFK 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0–1)

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning