Bekräftat: Salas kropp funnen

Bild: Lehtikuva/Geoff Caddick

Den kropp som bärgats från det försvunna flygplanet där fotbollsspelaren Emiliano Sala färdades har nu bekräftats som den argentinske stjärnan.

"Kroppen som bärgades till Portland har formellt identifierats av rättsläkaren i Dorset som den professionelle fotbollsspelaren Emiliano Sala. Familjerna till herr Sala och piloten David Ibbotson har underrättats. Våra tankar är med dem", skriver Dorset-polisen på Twitter.

Den 28-årige argentinaren Sala var på väg till sin nya brittiska klubb Cardiff från franska Nantes när planet, en Piper Malibu, försvann den 21 januari. Sala och piloten Ibbotson var de enda personerna ombord.

Planet hittades på havsbotten drygt tre mil utanför Guernsey i Engelska kanalen i söndags och i måndags upptäcktes argentinarens kropp.

Arbetet med att bärga hela flygplansvraket har avbrutits på grund av svåra väderförhållanden.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46