Bekräftat: Richard Sundberg återvänder till GrIFK

Richard Sundberg är tillbaka i Finland. Bild: Lina Enlund

GrIFK meddelade på fredagen att man skrivit kontrakt med landslagsspelaren Richard Sundberg.

Richard Sundberg återvänder till GrIFK efter ett år i Tyskland. Sundberg lämnade GrIFK inför förra säsongen för spel i TSG AH Bielefeld men återvänder nu hem till Grankulla.

Sundbergs GrIFK-kontrakt kommer inte som någon stor överraskning. Redan i maj sade han i en intervju med Yle att han lämnar Tyskland och helst av allt vill representera sin fostrarklubb GrIFK.

– Det stod klart för mig redan då jag lämnade GrIFK att jag återvänder hit. Klubben utvecklar verksamheten i rätt riktning hela tiden och vi har nu många intressanta spelare, säger Sundberg i ett pressmeddelande.

Sundberg har spelat 204 ligamatcher för GrIFK och HC West och skjutit 827 mål. 27-åringen har 60 landskamper på sin meritlista och han har vunnit finländska cupen med HC West.

Samtidigt som GrIFK presenterade Sundbergs kontrakt meddelade klubben också man skrivit kontrakt med 18-åriga juniorlandslagsmålvakten Tommi Haverinen. Haverinen kommer från Atlas som inför den här säsongen gav upp sin plats i ligan.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning