Bekräftat: Oscar Kihlstedt stannar i BK-46

Oscar Kihlstedt tillför mycket rutin och är stark både framåt och bakåt. Bild: Ksf Media arkiv / Thomas Sundström

Oscar Kihlstedt har skrivit kontrakt med sin fostrarklubb BK-46 för den här säsongen.

Oscar Kihlstedt missade stora delar av förra säsongen på grund av skada. Efter det funderade den rutinerade niometersspelaren på var han skulle fortsätta sin karriär. Det fanns alternativ både i hemlandet och utomlands men till slut valde 28-åringen att stanna i Karis och BK-46.

– Jag opererade mitt knä för åtta månader sedan, men det som har hållit mig borta från planen den senaste tiden är min vänstra vrist. Nu börjar det ändå kännas bättre och skulle det vara en finalmatch i kväll så skulle jag nog spela. Men nu gäller det att tänka smart och vi ska diskutera med tränaren angående när jag kan spela igen, säger Kihlstedt.

Laget har genomgått en del förändringar sedan förra säsongen då Andreas Rönnberg tagit över som spelande tränare efter Mikael Källman och Jac Karlsson och Andre Udd återvänt till laget. Med Kihlstedt som det senaste tillskottet ser läget mycket bra ut i Karis.

– Jag tycker att BK har börjat bra och laget är intressant. De unga killarna är ett år äldre och dessutom har jag alltid haft en bra relation med Andreas. Jag tror att han kan utveckla mig som spelare och jag ser även fram emot att få spela med Jac.

BK inledde säsongen mycket starkt med att besegra regerande mästarna Cocks i Riihimäki. Laget ligger för tillfället tvåa i tabellen efter tre segrar på fyra matcher. BK spelar följande match på fredag kväll och då är det PIF som gäller i Pargas. Men som sagt är det oklart om Kihlstedt kan inleda sin säsong då.

– Vi får se. Min fysik är på en bra nivå, men däremot har jag ju inte spelat handboll och nu gäller det att komma in i lagets spel. Dessutom gäller det att vara klok och se hur kroppen reagerar, men efterhand kommer jag så klart att öka belastningen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning