Bekräftat: Lauri Markkanen spelar VM-kval i sommar

Lauri Markkanen överträffade förväntningarna i debutsäsongen i NBA.Bild: Lehtikuva-AFP/Jonathan Daniel

Basketlandslaget får en superförstärkning då VM-kvalet fortsätter. – Vi ska vara i högform på sommaren, säger Lauri Markkanen i ett pressmeddelande.

Finland har saknat flera nyckelspelare i VM-kvalet i basket. Snart blir det ändring på det. NBA-stjärnan Lauri Markkanen hör till dem som drar på sig landslagströjan i sommar.

– Jag har oförglömliga minnen från hemma-EM. Nu är det dags att skapa nya minnen, säger Markkanen.

Finland, som fått klara sig utan Markkanen, Petteri Koponen och Sasu Salin i kvalet, har spelat fyra matcher och vunnit två. I sommar är det ett lag av helt annan kaliber som spelar borta mot Tjeckien och hemma mot Island.

– Vi ska vara i högform, säger Markkanen.

De tre bästa lagen går vidare till följande kvalfas. Det gäller att prestera på topp redan nu, eftersom alla resultat räknas i det fortsatta kvalet. Just nu toppar Tjeckien gruppen och Finland är trea.

Imponerande i NBA

Chicago Bulls rosade inte marknaden under NBA-säsongen, men Markkanen spelade stabilt från början till slut. I vintras skrev Markkanen NBA-historia då han satte in 100 trepoängare snabbare än någon annan spelare tidigare gjort.

Markkanen noterades för över 1 000 poäng och 500 returer under debutsäsongen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00