Bekräftat: Finlands största handbollsturnering Sjundeå Cup ställs in

Det blir ingen Sjundeå Cup i år. Bild: Ksf Media Arkiv

Först flyttades Sjundeå Cup från maj till augusti. Men på söndagen meddelade arrangörerna att Finland största handbollsturnering ställs in helt.

Sjundeå Cp fungerar som den naturliga säsongavslutningen för Handbollsfinland då tusentals barn, ungdomar och vuxna samlas i den västnyländska staden för att spela handboll, njuta av samvaron och träffa bekanta från de egna och andra föreningar.

Tidigare i vår stod det klart att turneringen inte kan spelas enligt det ursprungliga schemat 15–17 maj men arrangörerna hoppades på att kunna genomföra Sjundeå Cup i augusti innan skolstarten.

På söndagen meddelade tävlingsledaren Mia Westerlund att det inte blir någon turnering 2020.

– Det är med tunga sinnen vi fattat beslutet, men det är det enda rätta i rådande situation, skriver hon på turneringens sajt.

– Enligt statsrådets anvisningar är allmänna sammankomster för över 500 personer förbjudna fram till 31.7.2020. Hur läget blir efter det kommer myndigheterna att granska före utgången av juni. Vi kan tyvärr inte vänta så länge på en bekräftelse att turneringen kan ordnas och därför har vi valt att istället rikta blickarna mot Sjundeå Cup 2021 som spelas 28–30.5.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning