Bekräftat: Albin Granlund klar för Örebro

Albin Granlund Bild: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Albin Granlund har skrivit på för Allsvenska klubben Örebro.

Örebro har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsongs fotbollsallsvenska. Det är finländske landslagsbacken Albin Granlund som har skrivit ett treårskontrakt.

"Albin har precis de egenskaper som vi letat efter. Han har bra karaktär, är löpstark, positionsstark och kan spela både till höger och vänster", säger sportchefen Magnus Sköldmark enligt ett pressmeddelande.

Den 26-årige Granlund kommer från IFK Mariehamn där han var med och vann klubbens första guld 2016. Han ansluter till Örebro när klubben drar i gång träningen i december.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning