Begynnande bostadsbrand i Raseborg – dotter räddade situationen

Bild: Mostphotos

En ljusstake som fattat eld orsakade ett olyckstillbud i Karis i Raseborg på torsdagen.

Räddningsverket i Västra Nyland larmades om en bostadsbrand på Tallmogränd i Karis vid lunchtid på torsdagen. Röken hade spridits i bostaden och på köksbordet hittades en ljusstake som orsakat eldsvådan. Dottern i familjen som bor i bostaden hade klarat av att släcka den brinnande ljusstaken innan hon lämnade bostaden.

Då räddningsverket anlände till olycksplatsen kunde räddningspersonalen konstatera att dottern agerat så snabbt att det enda som återstod var att säkerställa att släckningsarbetet lyckats och vädra bostaden och trappuppgången.

Räddningsverket berömmer den unga flickans handlande som hindrade elden från att sprida sig men påminner att levande ljus inte får lämnas utan övervakning.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54