Begränsat måltidsstöd för studerande kan slopas

Bild: Mostphotos.com

I framtiden kan studerande köpa måltider till rabatterat pris utan begränsningar, om Folkpensionsanstaltens planer går som tänkt.

Det skriver Keskisuomalainen. Folkpensionsanstalten har påbörjat en utredning där man planerar slopa den nuvarande begränsningen av rätten att köpa studentmåltider till rabatterat pris. Målet är att studenterna alltså ska få handla hur många portioner mat de vill till det subventionerade priset.

Orsaken till det här är att det är svårt att övervaka huruvida det nuvarande systemet följs, och att de studerande i ganska liten utsträckning väljer att på veckobasis köpa måltiden som subventioneras av FPA på studentrestaurangerna.

Högskolestuderande har rätt att få måltider till nedsatt pris i restauranger som omfattas av systemet med måltidsstöd. Det nedsatta priset gäller endast studentmåltider som äts i restaurangerna. Måltidsstödets belopp är 1,94 euro per måltid, skriver FPA.

FPA kommer att diskutera saken med Utbildnings- och kulturministeriet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00