Extrems kritiserade sexturné kom till Grankulla – "Många här är inte ens byxmyndiga"

Niondeklassare vid Hagelstamska skolan i Grankulla var positiva och engagerade när Yle Extrems program Sex och sånt gästade med sin omdebatterade skolturné på tisdagen. Men dragshowen på slutet väckte viss kritik.

Sex och sånts programledare Malena Holmström och Märta Westerlund bjuder på en annorlunda show under Yle Extrems pågående skolturné.
27.04.2022 05:00 UPPDATERAD 27.04.2022 15:58
På måndagen 25.4 publicerade HBL en kritisk insändare av psykoterapeuten och rättspsykologen Katarina Finnilä som jämförde Yle Extrems pågående skolturné Klimax med sexuella övergrepp.
Finnilä reagerade på HBL:s artikel från fredgen den 22.4 där programledarna Malena Holmström och Märta Westerlund berättade om projektet där man inom ramen för Yle Extrems långkörare Sex och sånt besöker niondeklassare i fem finlandssvenska skolor. Senare har turnéns ansvariga producent Oliver Kivi besvarat kritiken i en intervju i HBL.
På tisdagen var HBL också med då Klimax besökte Hagelstamska skolan i Grankulla. När vi kliver in i gymnastiksalen strax efter klockan 10 sitter skolans nior på golvet och tar del av videointervjuer som Yle Extrems redaktion har gjort på förhand. Rummet är upplyst av röda lampor och framme vid scenen sitter Yle Extrem-programledaren Walter Fellman och är redo att spela musik vid ett DJ-bås.

ANDRA LÄSER