Beckenbauer vill se Klopp i Bayern München

Jürgen Klopp är en firad tränare i Liverpool. Bild: Gabriel Bouys/Lehtikuva-AFP

Den tyske fotbollslegendaren Franz Beckenbauer vill se Liverpools tränare Jürgen Klopp i Bayern Münchens tränarbås.

När Tyskland firade Klopps succé i Champions League (2–0 mot Tottenham i finalen i lördags), sade Beckenbauer till tyska tidningen Bild att han gärna ser den förre Dortmundtränaren ansluta till Bundesligamästaren Bayern.

– Jag vill inget hellre än att se Klopp komma till Bayern en dag, det hade varit en bra matchning, sade 73-åringen, som vann fem tyska ligatitlar med Bayern som spelare och coach.

Klopps första Champions League-titel har hyllats stort i tyska medier.

På måndagen hade fotbollsmagasinet Kicker rubriken "Kung Klopp" på sin förstasida, och beskrev Liverpooltränaren som "ansiktet för tysk fotboll".

Beckenbauer stämde in i hyllningskören och kallade Klopp för en av de bästa tränarna i världen.

– Jürgen införde en ny slags fotboll i Tyskland. Det han påbörjade i Dortmund har han förfinat i Liverpool.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning