Nostalgi och nytänk när Hellström intog Ullevi

Fem år efter att det sist begav sig är Håkan Hellström tillbaka på Ullevis scen. Och första delen av fyra i det pandemiförsenade tjugoårsfirandet gjorde varken publik eller recensenter besvikna.

68|234 personer på ett utsålt Ullevi såg på fredagskvällen Håkan Hellström spela den första av fyra jubileumskonserter.
20.08.2022 19:38
"Hellström bjöd på en uppskruvad, pulserande, lycklig, lössläppt, finstämd och stundtals kärleksfull kväll", skriver Göteborgs-Postens recensent om den 2 timmar och 36 minuter långa konserten med självaste kronprinsessan i publiken.
Även om tanken från början var att ”Känn ingen sorg”-plattan skulle stå i centrum under 20-årsjubileet plockar Håkan Hellström låtar från hela sin karriär – ett drag som hyllas av recensenterna.
"Tur det. Hans låtkatalog är som en jättelik diamantgruva, den slutar liksom aldrig att glimma", skriver GP.
Håkan Hellström har Ullevi i sin hand. Ingen annan artist har hittills spelat på arenan så många gånger under samma sommar.
Även Expressens recensent beskriver kvällen som "en blandning mellan nostalgi och nytänk".
"Han är måhända övertänd i starten, men tar sedan hela scenen i besittning som få världsstjärnor kan."
Hellström, som äntrade scenen utklädd till matador, får också beröm för sina dansmoves samt det det visuella framförandet.
"Stora artister brukar slarva och visa intetsägande filmsnuttar på stora scenskärmar. Här får de i stället en naturlig plats i själva showen", skriver Expressen.
GP:s recensent håller med:
"De stora, generösa skärmarna skapar ändå en fin närvarokänsla för alla dem som befinner sig en bit från händelsernas centrum. Resten fixar Håkan Hellström och hans band."
Håkan Hellströms konserter skulle ha spelats redan 2020 men fick skjutas upp två gånger till följd av pandemin.
Aftonbladet ger konserten fyra plus och skriver att "Hellström och publiken lyckas med att ge flera av de äldsta favoriterna ett liv och en själ som de inte ska ha efter så många år".
"Konserten är ingen ny klassiker, långtifrån. Men det är ändå en tripp, både på bildskärmarna och i musiken, som ingen annan svensk artist kan mäta sig med", skriver recensenten, och menar att det är "rariteterna" som får hjärtat att hoppa över tre eller fyra slag.

ANDRA LÄSER