Duvteatern och samarbetspartner får årets Antoniapris

Duvteatern, Svenska Teatern, Resonaarigroup och Wegelius Kammarstråkar premieras med Antoniapriset för föreställningen I det stora landskapet.

Sophia Heikkilä och Karolina Karanen i I det stora landskapet.
Föreställningen hade premiär på Svenska Teaterns stora scen i höstas. Mikaela Hasán stod för regin, Markus Fagerudd för musiken och Carl Knif för koreografin. Manus och sångtexter skrevs av Duvteaterns skådespelare. På scenen stod både Duvteaterns och Svenska Teaterns skådespelare. Orkestern bestod av musiker från Resonaarigroup och Wegelius Kammarstråkar.
"Sin traditionella form till trots lyckas I det stora landskapet nedmontera hierarkier på scen. Föreställningen lyfter fram aktuella samhälleliga och allmänmänskliga frågor, och är sagolik och djupt berörande utan att vara verklighetsfrämmande. Hela teatersalongen lever med i föreställningen”, motiverar juryns ordförande Liisa Pentti i ett pressmeddelande.
Förutom Pentti, bestod årets jury av danskonstnärerna Aksinja Lommi och Karolina Ginman. Övriga nominerade var Infinito av Sirius Teatern och Hamlet All Inclusive av Nya Rampen och Teater Viirus.
Antoniapriset ska premiera konstnärligt mod och mångfald. Priset delades ut under Hangö Teaterträff som i år arrangerades i digital form.
ANDRA LÄSER