Iltalehti: Guldfirandet eskalerade i Raumo efter Lukkos triumf – smittskyddsläkare orolig

Raumoborna firade Lukkos ligaguld så det stod härliga till på tisdagskvällen. Stadens smittskyddsläkare är aningen oroad med tanke på coronaepidemin, skriver Iltalehti.

Glädjen visste inga gränser då Raumoborna firade Lukkos ligaguld. Coronapandemin, säkerhetsavstånd och munskydd var ett minne blott.
12.05.2021 13:50 UPPDATERAD 12.05.2021 15:49
Lukko från Raumo knep sitt första guld i FM-ligan i ishockey på 58 år i tisdags. Glädjen kände inga gränser bland invånarna i staden, som firade som om de aldrig hört talas om coronapandemin.
Irene Reinvall, smittskyddsläkare vid Raumo stad, förstår att folk inte kunde hålla sig från att fira.
– Speciellt med tanke på att restriktionerna har varit i kraft så länge, säger hon till Iltalehti.
Samtidigt är Reinvall orolig för smittspridningen i samband med tisdagens festligheter. Firarna hade lämnat munskydden hemma och verkade inte tänka på säkerhetsavstånd över huvud taget.
– Det var nog värre än väntat. Alltihop eskalerade, säger hon.
Vidare oroar sig Reinvall över det faktum att en del av firarna var folk som bor i Egentliga Finland. Där är incidensen fyra gånger så stor som i Satakunta, där Raumo ligger.
Ännu i tisdags gällde bestämmelsen om att max sex personer får samlas i Satakunta. Gränsen höjdes till tjugo personer på onsdagen. Polisen ingrep ändå inte under tisdagens festligheter.

ANDRA LÄSER