Inget Slush i år – arrangörerna befarar en andra våg av coronapandemin

I stället för att ordna det årliga teknologievenemanget Slush i november koncentrerar sig arrangörerna på att hjälpa uppstartsföretag att ta sig ur den finanskris som coronapandemin orsakar.

Slushs vd Miika Huttunen (till vänster) och vice vd Oona Poropudas. Bilden är från fjolårets evenemang i Helsingfors.
06.04.2020 15:48 UPPDATERAD 06.04.2020 15:49
Arrangörerna bakom Finlands största teknologievenemang Slush har beslutat att inte ordna det årliga huvudevenemanget i november.
"Vi vet inte hur coronapandemin utvecklas eller vad som händer under de följande veckorna, för att inte tala om i november. Huvudevenemanget i Helsingfors har alltid varit vår kronjuvel och årets höjdpunkt för vår gemenskap men vi har beslutat att ställa in Slush 2020", skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.
I ställe lägger man nu allt krut på att hjälpa uppstartsföretag att ta sig ur den pågående coronapandemin och den ekonomiska kris som den orsakar.
Även om evenemanget i november ställs in fortsätter Slush med sin övriga verksamhet, bland annat sitt utbildningsprogram för tillväxtföretagare.
"I stället för att hjälpa uppstartsföretag under två dagar i november vill vi nu erbjuda dem vårt stöd alla dagar om året".
Arrangörerna påpekar också att Slush ursprungligen grundades i mitten av finanskrisen i slutet av 2000-talet och besitter en hel del kunskap och erfarenhet av att ta sig ur tuffa ekonomiska tider.

ANDRA LÄSER