BBC:s The Apprentice ska göra reklam för Finland

Visit Finland samarbetar med BBC för att göra reklam för Finland. Bild: Visit Finland

Den brittiska versionen av tv-programmet The Apprentice samarbetar med Visit Finland, skriver Yle.

Den 13 november visas avsnittet Finland Advertising på BBC One i Storbritannien. I avsnittets beskrivning kommer det fram att de tävlande i programmet The Apprentice kommer att göra en reklam för Finland som ska visas på Picadilly Circus i London.

Hälften av de tävlande kommer att resa till Finland för att spela in en reklam medan den andra halvan stannar i Storbritannien för att planera en marknadsföringskampanj. De tävlande kommer sedan att presentera sin kampanj för bland annat Visit Finlands vd Paavo Virkkunen.

Virkkunen har bekräftat samarbetet för Yle.

The Apprentice är ursprungligen ett amerikanskt format som bland annat har letts av Donald Trump. Programmet har också gjorts i Finland under namnet Diili, med bland annat Hjallis Harkimo som programledare.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning