BBC: Ron Dennis tvingas bort från McLaren

De andra ägarna röker ut Ron Dennis ur McLaren. Bild: Gabriel Bouys

Formel 1-teamet McLarens långvarige stallchef Ron Dennis tvingas lämna sin post.

Brittiska rundradiobolaget BBC rapporterar att Ron Dennis 35 år på McLaren är över på grund av att de övriga ägarna tvingar honom att avgå. De tycker bland annat att hans ledarstil är för autokratisk.

Dennis, 69, försökte förra veckan via domstol få sitta kvar men misslyckades. Han anser att motiveringarna för att få ut honom är helt falska.

Dennis äger en fjärdedel av bolaget McLaren Group. En bahrainsk investeringsfond äger hälften och resten ägs av Dennis före detta affärspartner, fransmannen Mansour Ojjeh. BBC rapporterar att Ojjeh och Dennis för några år sedan råkade i gräl och att Ojjeh har gaddat sig samman med bahrainierna mot Dennis.

Dennis började på McLaren 1980. Under hans era har teamet vunnit tio världsmästerskap genom Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen och Lewis Hamilton.

Storhetstiden är förbi, för den här säsongen är McLaren bara sexa i VM-serien för teamen.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39