Erikssons hinderfinal slutade i tårar

Sandra Erikssons medaljdröm fick ett förkrossande slut i söndagens EM-final i Amsterdam. Efter starten accelererade hon modigt till täten av klungan men föll sedan placering för placering och löpte i mål först som tionde.

FNB
10.07.2016 18:58 UPPDATERAD 10.07.2016 19:49
EM började så fint för Eriksson i försöken men finalen slutade i tårar.
– Kroppen svarade inte. Problemet är det samma som tidigare, förklarar Eriksson.
Med problemet menar Eriksson är allergierna som plågat henne längs med hela sommaren.
– Problemet är inte att andningen inte skulle fungera utan att alla krafter försvinner från benen. Benen fungerar inte, jag orkar bara inte, beskriver Eriksson de besvärliga symptomen.
Eriksson var en av medaljkandidaterna i finalen. Hennes löpning hade gått bra under Diamond League i Stockholm i mitten av juni och under försöken i EM. Det regnade under de här två loppen.
Finalen löptes ändå i svettigt varmt och mulet väder.
– Det varma vädret störde mig inte alls. Allt kändes ännu bra när jag värmde upp, säger Eriksson.
Men handbromsen såg ut att komma på redan under det första varvet och samtidigt verkade det som om Erikssons hinderteknik försämrades.

Medaljchansen tystade Eriksson

Tyskan Gesa-Felicitas Krause löpte i mål som totalt överlägsen vinnare på tiden 9.18,85, säsongsbästa i Europa. Albanskan Luiza Gega tog silver med tiden 9.28,52 och Özlem Kaya från Turkiet bronsmedaljen på 9.35,05.
Utifrån tiderna som anmälts skulle Eriksson under en bra dag ha kunnat tävla om medaljerna. Eriksson tystnade en stund när detta uttalades högt.
– Jag vet att jag var en medaljkandidat. Försöksheatet gick ju fortfarande bra och jag hade inte press och allt kändes bra ännu före loppet, sade Eriksson när hon åter var kapabel att prata.
Sin besvikelse lyckades Eriksson inte uttrycka med ord men den gick tydligt att avläsa i hennes ansikte. Uttrycket piggande till en aning när frågorna började handla om OS i Rio de Janeiro nästa månad.
– Rio har hela tiden varit säsongens huvudmål. Nu måste jag vila lite och sedan inleda förberedelserna inför OS, säger Eriksson.

ANDRA LÄSER