Bayern nobbade Wenger: "Ingen vi funderar på"

Bayern säger nej till Arsene Wenger. Bild: Adrian Dennis/Lehtikuva

Det vakanta tränarjobbet i Bayern München verkar vara populärt. Så pass att Arsenals förre tränare Arsène Wenger själv ringde och erbjöd sina tjänster.

– Arsène Wenger ringde Karl-Heinz Rummenigge (ordföranden) i onsdags eftermiddag och sade att han var intresserad av jobbet, säger en talesperson i den tyska storklubben till nyhetsbyrån SID.

– Bayern uppskattar Wengers arbete i Arsenal, men han är inte någon som vi funderar över som tränare.

Bayern Münchens tränare Niko Kovac fick sparken i helgen efter en rad dåliga resultat som kulminerade i 1–5 mot Frankfurt, Bayerns största förlust på över tio år.

Den assisterande tränaren Hansi Flick har tagit över som en tillfällig lösning. En ny huvudtränare väntas bli klar om ett par veckor.

Wenger, 70, ledde Arsenal mellan 1996 och 2018.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning