Båt som fastnat vid Niagarafallen på drift

Niagarafallen. Arkivbild. Bild: David Duprey/AP/TT

En båt som suttit fast ovanför Niagarafallen i över 100 år har förflyttats på grund av hårt väder med blåst och regn.

– Vi tror att den är cirka 50 meter nerströms från sin ursprungliga position, säger Jim Hill, chef för kulturskydd i Niagara Parks i Kanada.

Han tillägger att båten verkar stabil för tillfället, men att det är osäkert vad som händer om det hårda vädret fortsätter.

Båten, känd under namnet Iron scow, (järnpråmen), har suttit fast vid några klippblock runt 600 meter från fallet sedan augusti 1918. Två män som var ombord räddades.

Varje år kommer miljoner turister till Niagarafallen som är tre olika vattenfall på gränsen mellan Kanada och USA.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning