Här är din guide till Eurovisionsfinalen

Malin Slotte betygsätter bidragen och tippar placeringarna i finalen i Eurovision Song Contest i kväll. Hon tror inte att bästa bidrag vinner.

HBL.fi följer livesändningen i Yle TV2 och chattar med läsarna från klockan 22.00.

Bild: Andres Putting

1. Belgien: Laura Tesoro – What's the Pressure

Okomplicerad retrodisco som är en humörhöjare och riktigt smittsam energikick inleder tävlingen. Placering: 15.

Bild: Thomas Hanses

2. Tjeckien: Gabriela Gunčíková – I Stand

Luftig, värdig filmballad i långklänning. Kompetent men lite tråkigt. Mer show än att hon släpper ut håret blir det inte. Placering: 16.

Bild: Thomas Hanses

3. Nederländerna: Douwe Bob – Slow Down

Varm och välbekant sextiotalscountry som tydliggör sitt downshiftingbudskap med en flera sekunder lång paus mitt i låten. Bra låtskrivarhantverk som ändå saknar den fräschör som fanns hos Nederländernas Eurovisionstvåa i samma genre 2014. Placering: 11.

Bild: Thomas Hanses

4. Azerbajdzjan: Samra – Miracle

Årets bästa svenskskrivna bidrag som inte är Sveriges har en refräng med starkare krok än de flesta andra av årets poplåtar. Kan gå hyfsat om det inte låter alltför falskt. Klädbudgeten verkar inte ha räckt till dansarna. Placering: 8.

Bild: Thomas Hanses

5. Ungern: Freddie – Pioneer

Jeanshunk med skäggstubb, raspig röst och vädjan i blicken kan nog stimulera en och annan att lyfta telefonen för att rösta när han gör sin dynamiska ballad innehållande visslingar och slag på stortrumman. Placering: 6.

Bild: Andres Putting

6. Italien: Francesca Michielin – No Degree Of Separation

Underskön ballad som nästan kräver en längre bekantskap för att sugas in i det vemodiga rus som till en början kan verka flöda på rätt statiskt. Förtjänar topp fem, men denna introverta pärla i lustgårdsiscensättning kommer så tidigt att den riskerar förbises. Placering: 21.

Bild: Andres Putting

7. Israel: Hovi Star – Made of Stars

Svartklädd flamboyant sångare får en ballad som är i det stillsammaste laget att växa till riktigt innerliga proportioner. Placering: 18.

Bild: Andres Putting

8. Bulgarien: Poli Genova – If Love Was a Crime

Futuristisk sångerska i mohikanfrisyr, svart läppstift och självlysande bandage gör ännu en snygg, modern och radiovänlig popproduktion med stark vers och svagare refräng. Placering: 7.