Basebollsstjärnor bojkottade Trump

Flera av basebollstjärnorna i det amerikanska mästarlaget Boston Red Sox bojkottade det traditionella presidentbesöket i Vita huset.

Precis som vid tidigare fall de senaste åren, när mästarlagen i de stora amerikanska idrotterna besökt president Donald Trump, var anledningen politisk.

– Just nu känner jag mig inte bekväm med att fira i Vita huset, säger Red Sox tränare Alex Cora, född i Puerto Rico i Karibien, enligt nyhetsbyrån AFP.

Många latinamerikanska spelare besökte heller inte presidenten, som bland annat vill bygga en mur vid den mexikanska gränsen. Spelaren JD Martinez, med rötter på Kuba, valde däremot att delta i torsdagens firande i Washington DC.

Trump själv hyllade Red Sox, som vann MLB-slutspelet World Series i oktober.

– Grattis till er otroliga seger, säger Donald Trump enligt AFP.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning