Barnpassning sjukdomsfall

Erbjuds av din arbetsgivare.

Barnskötarna kommer på plats till och med inom en halvtimme efter att beställningen gjorts. Strävar till att samma bekanta skötare kommer.

Stellas barnskötare sköter i huvudsak alla sjukdomsfall. Undantag är norovirus och rotavirus på grund av deras höga smittorisk.

Privat barnpassning

Stellas yrkeskunniga barnskötare tar hand om dina barn enligt dina anvisningar. Hämtar från dagis, förbereder mat, för till hobbyn, tar med på utomhusaktiviteter och hjälper med läxor. Planering enligt familjens behov, barnets ålder och situation.

Du kan också beställa barnvård tillsammans med en annan familj. Stellas barnskötare underhåller smågästerna också exempelvis vid bröllop eller på semesterresan. Skötarna tar vid behov med sig aktivitetsredskap och leksaker till olika evenemang.

Privata hushåll kan dra av hushållsavdrag för barnvårdstjänsterna (50% av tjänstens pris).

Barnfamiljernas hemtjänst

Stella erbjuder även barnskötsel och hjälp i familjerna med servicesedlar eller utgiftsåtagande.

Tjänsterna finns i huvudstadsregionen, Tammerfors samt Åbo-trakten. Barnpassning fås på svenska, finska, engelska, franska.

Beställ barnskötare på numret 020 768 9777.

www.stella.fi

Stellas barnskötare Eija Koskinen och Päivi Keränen är fantastiska personligheter med otaliga knep för att underhålla barn, såväl friska som sjuka. Stella erbjuder nämligen både vanlig barnpassning privat bokad av familjen själv och barnpassning då barnet är sjukt som är arrangerat via arbetsgivaren.

– Ett sjukt barn behöver nog främst en trygg famn, tröst och omhändertagande. Den feberfria dagen brukar vi sedan hitta på mera aktiviteter beroende på hur mycket barnet orkar, berättar Eija och Päivi.

Båda har väldigt lång erfarenhet av barnskötsel, över tjugo år. Eija har jobbat som barnskötare i Schweiz både privat och i en franska lekskola innan hon kom till Stella medan Päivi arbetat på daghem. Båda trivs väldigt bra med arbetsuppgifterna och älskar att jobba med barn.

– Det är otroligt hur barn vänjer sig snabbt vid oss vid första träffen. Föräldrarnas förtroende för oss avspeglar sig i barnets tillit. Visst har vi också familjer som vi regelbundet går till men för många är vi obekanta, säger Päivi.

En del familjer frågar också speciellt efter sina favoritbarnskötare.

– Barnen kommer alltid ihåg våra pysselsaker eller andra grejer vi har med oss, säger Eija med ett skratt.

– Vi har våra knep om barnet är väldigt blygt eller saknar föräldrarna, säger Päivi.

De får en hel massa olika uppdrag, allt från vanlig barnpassning i hemmet till utländska familjer som är på besök i stan och behöver barnpassning på hotellet.

Skötsel av sjukt barn

Många företag, rentav över 550, erbjuder sina anställda möjligheten till en barnskötare från Stella som kommer och tar hand om sjukt barn i hemmet.

– Vårt företag har erbjudit våra anställda denna förmån väldigt länge. Vi är en av föregångarna till detta, berättar Leena Nyström som är HR-chef på Deloitte.

Många bor inte på samma ort som barnens mor- och farföräldrar och nätverket är ibland inte så stort som det kunde vara i oväntade situationer. Deloittes anställda får givetvis själva välja vill de stanna hemma med sjukt barn eller anlitar de barnskötaren.

Vi vill underlätta våra anställdas vardag och stöda deras frihet och valfrihet i olika former. Det är en klar orsak till varför vi satsat på detta. Vi har bara goda erfarenheter och har enbart fått positiv feedback. Många tackar oss spontant, speciellt kvinnor som ofta är de som stannar hemma med sjuka barn.

Arrangemanget är på allt sätt positivt och speciellt under långa konvalescentperioder. De företag som har serviceavtal med Stellas barnskötare erbjuder tjänsten som en personalförmån, alltså är det arbetsgivaren som betalar kostnaderna, och arbetsgivaren får en normal avdragsgill kostnad. Praktiskt går det till så att de anställda själva ringer direkt till Stellas kundtjänst och bokar barnskötaren så fort det behövs.

– Oftast är vi två till tre dagar hemma med barnet tills det tillfrisknat. Vi ger medicin enligt föräldrarnas rekommendationer, ser till att de sover dagsömn och allting annat som behövs, säger barnskötare Eija Koskinen.

Pyssel och böcker

– Jag har alltid en egen påse med olika grejer med mig. Allt från små bilar och leksaker till pyssel. Jag har också några egna böcker med mig. Barnen är så rara, de kommer alltid ihåg min aktivitetspåse och frågar om jag har den med mig då jag senare får uppdrag i samma familj och så ber de mig ta med den och också vissa böcker vill de att jag ska ta med på nytt, berättar barnskötare Eija Koskinen.

Jag älskar själv att pyssla, teckna och göra origami så jag har alltid med mig material. Barnen är väldigt kreativa och intresserade och kan hålla på i timmar. Det är så givande! Ofta frågar de om de får hålla alstren vi gjort och givetvis får de det, berättar Päivi Keränen.

Det är också viktigt vilka kläder och accessoarer man har på sig.

– Barnen älskar speciella kläder och minns allting! De kommenterar att man har en fin skjorta med hjärta-tryck eller speciella örhängen, berättar Eija.

– Jag brukar aldrig ha samma smycken på min flera dagar i rad så att barnen har något nytt att titta på. En liten pojke älskar lila och då klär jag mig alltid i lila, berättar Päivi.

Barnen älskar också att lyssna på musik. Är barnet friskt och orkar, går de också ut och leka. Stellas barnskötare är pålitliga och trygga! De förbereder mat och anpassar dagen så småttingarna har det bra. Sällan ber någon oss laga mat annat än värma en portion men visst lagar vi också mat utan problem om det behövs.

– Ibland ber någon oss hänga upp tvätt och det är inga problem. Men många föräldrar förstår nog att vår uppgift är att vara där för barnet just den dagen och inget annat, säger Eija.

Stella erbjuder också hemvård och städning men det är en separat tjänst. Det bästa med jobbet är att det är omväxlande och man själva får bygga upp dagen kring barnet.

– Kunderna är väldigt tacksamma och bästa feedbacken kommer från barnen då de kommer och spontant kramar om en, säger Eija.