Barn föddes med covid-19 i Ryssland

En gravid kvinna som smittats med coronaviruset i Ryssland har fött ett barn som också var smittat. Arkivbild. Bild: Pavel Golovkin/TT-AP

Ett barn har fötts med covid-19 i Ryssland, sedan mamman smittats under graviditeten, rapporterar nyhetsbyrån Tass.

Barnet föddes i Beslan i regionen Nordossetien i södra Ryssland.

Tidigare har några få fall av barn som infekterats före födseln rapporterat i världen, bland annat i Peru i mitten av april.

Läs också: Spädbarn i Sverige vårdas på intensiven för corona, Tegnell: "Det är så med de flesta sjukdomar"

Barnet i Beslan har fått lämna sjukhuset tillsammans med sin mor och deras tillstånd är tillfredsställande, enligt en talesman för hälsomyndigheterna i regionen.

Chefen för mödravårdsenheten på sjukhuset, Hassan Tagajev, säger till rysk tv att 17 av 35 kvinnor hade testats positivt inför förlossningen.

Totalt har Ryssland rapporterat över 280 000 fall av covid-19. Antalet döda i de officiella siffrorna är lågt i proportion till antalet smittade, bara 2 631 dödsfall har rapporterats.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning