Barkov ledde Panthers till seger – Rasks Bruins vände på 27 sekunder

Tuukka Rasks Boston vann i natt. Bild: AFP / Lehtikuva / Tim Nwachukwu

Mötet mellan Philadelphia och Tuukka Rasks Boston inleddes med två mållösa perioder. Men Bostons Brand Marchand och Sean Kuraly fick in varsin puck inom loppet av en halv minut i tredje och Boston vann med 2–1.

För tredje matchen i rad har Boston hämtat hem ett underläge i tredje för att sedan vinna. Tidigare i veckan har både Philadelphia och Washington besegrats på detta vis.

– Det handlar om att inte få panik och att inte försöka fixa det på egen hand, att inte chansa, säger Bostontränaren Bruce Cassidy efter matchen.

Senast Boston mötte Philadelphia, natten mot i torsdags finsk tid, var det först i tredje perioden som målskyttet kom i gång på allvar. Det mötet gick till förlängning och Boston till slut vann (4–3).

Även i nattens möte fungerade de två första perioderna som en lång transportsträcka fram till dramatiken i tredje.

– I dag handlade det om att att hålla ut, vi hade helt klart inte kraften i benen där i början, säger Cassidy.

Knappt en halv minut in i den avslutande perioden fick Philadelphias James Van Riemsdyk in pucken bakom Tuukka Rask i Bostonmålet. Rask stoppade övriga 23 skott.

Därefter dröjde det nära tolv minuter innan Brad Marchand följd av Sean Kulary inom loppet av 27 sekunder fick in pucken varsin gång.

Boston har nu vunnit samtliga fyra möten med Philadelphia i år.

Barkov 1+1

Det blev också en målsnål tillställning i det finländska stjärnmötet mellan Florida Panthers och Nashville Predators. Aleksander Barkov gjorde ett mål och spelade fram till ett till då Panthers slog Mikael Granlunds, Eeli Tolvanens, Erik Haulas och Pekka Rinnes Predators. Rinne stoppade 24 av 26 skott.

Panthers Eetu Luostarinen och Juho Lammikko lämnade liksom Predators finländska utespelare matchen utan poäng.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Jordnära studier drar fullt hus på Keuda Saaren kartano

Mer läsning